· 

Verleidingen

Dat ene gangpad in de supermarkt waarvan je weet dat je er niet doorheen moet lopen… Kan je het? Ben je sterk genoeg om met opgeheven hoofd door te lopen en niet opzij te kijken? Of is de verleiding te groot en snap je niet hoe die zak chips opeens in het mandje terecht is gekomen?

 

Is dat laatste je weleens overkomen? Ja? Mij ook. Verleidingen zijn overal, niet alleen in de supermarkt. Denk ook eens aan de snackbar waar je langsfietst op weg naar huis van de sportschool waar je net hebt staan zweten. Je bent niet de enige!

 

Na het lezen van mijn tips kan jij alle verleidingen weerstaan!

 

tip 1

Een inkoppertje; ga geen boodschappen als je honger hebt! Het is echt waar, als je honger hebt koop je meer en voornamelijk slechte producten. Eet dus nog een stuk fruit of een boterham voor je de supermarkt instapt

tip 2

Vergeet je doel niet! Jouw doel is om gezonder te gaan eten en daar past die zak chips niet in. Als je je doel niet vergeet, loop jij vanaf nu met gemak door de supermarkt.

tip 3

Komt er op een verjaardag een schaal met lekkers langs? Neem dan niet iedere keer een stukje kaas, worst, chips of chocolade, maar sla een ronde over of kies voor een stukje komkommer of tomaat. Zo krijg je niet ongemerkt veel vet of suiker binnen. 

Tip 4

Zorg dat je altijd iets eten bij je hebt, bijvoorbeeld een stuk fruit of wat nootjes. Op die manier heb je altijd een alternatief bij de hand. Maar ook als je lang in de auto zit en er onderweg alleen maar ongezond eten te vinden is, maak van tevoren lekkere boterhammen of salades klaar en neem het mee!

Tip 5

Maak voor je naar de supermarkt een lijstje, met natuurlijk alleen maar gezonde producten, en neem net genoeg tassen mee voor de boodschappen. Zo kan je niet van het lijstje afwijken, want er past niet meer mee in de tas!

tip 6

En wat betreft de snackbar na de sporten? Hard doorfietsen en thuis je vooraf gemaakte maaltijd uit de koelkast of vriezer halen.

 

Er is altijd een alternatief voor een zak chips of andere suikerrijke producten. Bereid je goed voor en vergeet nooit je doel. Straks loop ook jij zonder moeite door dat ene gangpad in de supermarkt!

Reactie schrijven

Commentaren: 0