· 

All inclusive - 5 tips

Nergens over hoeven nadenken, liggen aan het zwembad met een boek, een marktje bezoeken, meedoen met een yogales in de sportzaal en misschien nog een boottocht. Je hoeft je geen zorgen te maken over eten voorbereiden, het

wordt allemaal voor je gedaan. All inclusive op vakantie kan heerlijk rustgevend te zijn.

 

Maar wat doe je als je voor dat enorme buffet staat? Wat zie je allemaal staan? Wat wil je allemaal proberen? Het liefst eet je alles

want; je bent op vakantie! Hoe maak jij uit al die keuze de juiste?

5 tips voor een all inclusive vakantie

 

Met deze tips maak jij altijd de juiste keuze!

 

1.      Probeer iets nieuws

 

Je bent in een ander land waar ze andere gerechten hebben. Blijf niet hangen bij de aardappels en groenten (oké; pizza en patat…) maar probeer één van de lokale gerechten. Misschien ontdek je wel iets geweldigs en ga je meteen achter het recept aan om het thuis ook te maken.

 

 

 

2.      Neem de tijd

 

Er is veel te zien bij zo’n buffet. Neem de tijd om eerst alles eens te bekijken voor je een bord pakt en gaat opscheppen. Wat zie je allemaal? Welke keuzes kan je maken?

 

Ga je keuzes na en kies wat jij wilt eten en waar jij (en je lichaam) je goed bij voelt. Je hoeft niet tijdens de eerste avond alles te eten wat je ziet, bewaar iets voor de volgende keer.

 

Eet rustig, geniet en neem de tijd. Eén keer opscheppen is echt voldoende als je maar de tijd neemt om rustig te eten en je lichaam het eten in zich op te nemen.

 

 

 

3.      Blijf bewegen!

 

Hoe heerlijk het ook is om de hele dag met een boek aan het zwembad te liggen, bewegen is ook heerlijk en goed voor je. In de grote hotels is vaak een fitnesszaal aanwezig of worden er sportlessen gegeven. Trek je sportkleren aan en doe mee! Van yoga in het zwembad tot misschien zelfs een spinningles in de warmte, wie weet ontdek je een sport die je hartstikke leuk vindt.

 

Is dat allemaal een beetje te sportief? Trek baantjes in het zwembad, wandel over een marktje of over het strand; ook dat is beweging.

 

 

 

4.      Sla geen maaltijden over

 

Blijf vasthouden aan je ritme en eet in ieder geval drie maaltijden per dag; ontbijt, lunch en avondeten. Sla geen maaltijd over, ook al ben je iets anders aan het doen. Zo voorkom je dat je later trek krijgt en gaat snacken.

 

 

 

5.      Geniet!

 

Wees niet te bang of je wel of niet aankomt tijdens je vakantie. Het is vakantie en je mag genieten. Misschien merk je wel dat als je het een beetje loslaat het eigenlijk veel makkelijker gaat en je vanzelf al de juiste keuzes maakt!

 

 

 

 

 

Gezond all inclusive? Jij kan het!

 

 

 

Volgende week; tips voor een rondreis met de auto. Ook dit kan jij!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0