· 

Op de camping - 5 tips

 

Wie gaat er iedere zomer naar de camping? Je bent niet alleen, ongeveer 22% van de Nederlanders gaat op kampeervakantie in binnen- of buitenland. Grote kans dus dat ook jij dit jaar gaat kamperen.

 

 

 

Gezond eten en bewegen op kampeervakantie, hoe doe je dat?

 

Nu kan je op veel verschillende manieren kamperen; van glamping tot wildkamperen of weg met de caravan, het is allemaal kamperen. Er zijn dus ook meerdere antwoorden op die vraag. In deze blog focus ik op kamperen op een camping met veel voorzieningen, dat kan zowel in een caravan, camper, gehuurde tent of eigen tent.

 

 

 

Wil je weten wat je het beste kan eten tijdens het wildkamperen? Stuur me een bericht en ik laat het je weten! Wellicht komt hier binnenkort nog een aparte blog over.

5 tips voor op de camping

 

Ben je er klaar voor? Na het lezen van deze tips ga blijf jij gezond tijdens het kamperen.

 

 

1.      Eet lokaal

 

Ben je al in de plaatselijke supermarkt geweest of, nog beter, op de markt? Misschien zie je allerlei soorten groenten en fruit die je helemaal niet kent. Probeer het uit! Vraag aan de verkoper wat je er mee kan maken en ontdek iets nieuws.

 

Probeer ook eens een gerecht dat je niet kent in een restaurant, en dan bedoel ik niet iets van de campingsnackbar… Vraag aan de bediening wat zij aanraden en welk gerecht lokale producten bevat.

 

Door lokale producten te eten help je de boeren in de omgeving en het gerecht past ook nog helemaal bij de streek die je bezoekt.

 

 

 

2.     Begin je dag goed!

 

Deze heb je al eens gelezen en zal ook terug blijven komen. Een voedzaam en lekker ontbijt zorgt ervoor dat je je de hele dag goed voelt. Ga dus door met de gezonde ontbijtjes die je tijdens de voorbereiding at. De meeste ontbijtproducten zijn in de kampeerlanden in Europa hetzelfde als in Nederland, maar je kan het natuurlijk ook zelf meenemen.

 

 

 

3.     Iedere dag bewegen

 

Stadjes bezoeken, een mooie wandeling maken door de omgeving of wandelen naar strand is allemaal beweging. Probeer zoveel mogelijk zelf te wandelen (of fietsen) in plaats van shuttle busjes te nemen zodat je in beweging blijft.

 

Je kan er ook voor kiezen om naar het sanitair aan de andere kant van de camping te lopen. Een stukje verder weg, maar je hebt toch weer wat beweging te pakken. Kan je meteen kijken hoe gezond de rest van de camping aan het koken is.

 

Op grote campings worden vaak ook sportevenementen georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Schrijf je in voor het voetbal- of volleybaltoernooi! Ben je daar niet goed in? Gewoon proberen, het is vakantie en je zal vast niet de enige zijn. Je kan natuurlijk ook zelf een badmintontoernooi organiseren met het gezin voor de tent, ook dat is beweging.

 

Natuurlijk is een goed boek lezen helemaal niet verkeerd, daar is vakantie voor!

 

 

 

4.     Vergeet je ritme niet

 

Heb je dat ook? Als je op vakantie bent vergeet je nog wel eens te eten of je eet op de raarste tijden. Het overkomt iedereen. Probeer zo veel mogelijk hetzelfde ritme als thuis aan te houden met de maaltijden; ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.

 

Stap je enorm uit dat ritme dan zal je merken dat je ofwel heel veel gaat eten of je slaat hele maaltijden over waarna je later heel veel gaat eten. Dit is niet goed voor je lijf en je energie.

 

Je zal zien dat als je ongeveer hetzelfde ritme kan aanhouden je nog meer kan genieten van wat je eet en van je vakantie.

 

 

 

5.      Neem eten en drinken mee voor onderweg

 

“Kijk eens Thomas wat een hoog gebouw!”. Tja, eten langs de snelweg kan niet gezond worden genoemd. Hoewel er wel steeds meer verandering in begint te komen zijn het nog altijd de fastfood ketens die de rustplaatsen onderweg domineren.

 

En wat doe je dan; neem je een hamburger en friet of ben je goed voorbereid en heb je zelf gezonde hapjes bij je? Vanaf nu ben jij goed voorbereid en maak je gezonde keuzes. Thuis kan je al veel voorbereiden, doe gezonde snacks en lunch in een aparte tas of koelkast en zet die op een plek in de auto waar je er makkelijk bij kan. Het kunnen heel eenvoudige dingen zijn; komkommer, tomaatjes, wortels, appels, volkoren crackers of brood met een plakje kaas. Er kan heel veel. Vergeet ook zeker niet om water te blijven drinken!

 

Leuke tip voor kinderen op de achterbank; maak vrolijke bakjes met stukjes fruit en groente die ze tijdens het rijden kunnen eten. Hebben ze helemaal hun eigen bakje vol met gezonde snacks.

 

 

 

 

 

Gezond op de camping? Check!

 

Welke tip kan jij hier nog aan toevoegen?

 

 

 

Volgende week All-inclusive vakantie; zie je het uitgebreide buffet al voor je? Ik geef je 5 tips om ook dit te kunnen overleven!

Reactie schrijven

Commentaren: 0