· 

Met de auto - 5 tips

Rondreizen met de auto door Europa (of verder??), een paar dagen hier en dan weer een paar dagen daar. Een leuke manier om een landen of meerdere landen te ontdekken. Verblijf je in huisjes of in kleine hotels?

 

Door het rijden met de auto kan het zijn dat je onregelmatige dagen hebt omdat er lange stukken gereden moeten worden om op de volgende plek te komen. En het eten langs de weg valt vaker niet dan wel onder de goede keuzes.

Hoe pak je dat dan aan met gezond eten?

5 tips voor een vakantie met de auto

 

Met deze 5 tips kan jij straks gezond zijn op autoreisvakantie zonder je schuldig te voelen.

 

 

 

1.      Voorbereiding

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek van tevoren de routes uit en spreek af hoe laat je gaat rijden. Je weet dan precies op welke tijd je waar bent op de weg.

 

Is jouw ritme om om 12 uur ’s middags te lunchen? Zoek uit waar je rond dat tijdstip zou moeten zijn en zoek alvast een stopplek op op de kaart. Stop ook daadwerkelijk op die plek, ga wat eten en strek je benen.

 

 

 

Lukt het niet om rond lunchtijd op deze plek te stoppen, bijvoorbeeld door een onverwachte file, maak je dan geen zorgen. Je bent op vakantie en tijden kunnen veranderen. Stop zodra het wel kan en eet dan je lunch.

 

 

 

2.      Eten langs de weg

 

Heb je je stopplek uitgekozen en is er een restaurant aanwezig? Probeer uit te zoeken of je het menu van het restaurant online al kan inzien, zo kan je van tevoren al een goede keuze bedenken.

 

Is er geen restaurant te bekennen in de omgeving of alleen maar fast food? Zorg dat je je goed voorbereid en neem je eigen eten mee. Dat kan je natuurlijk ook altijd doen als je geld wilt besparen, de supermarkt is altijd goedkoper dan een gezond restaurant.

 

 

 

3.      Take a break

 

Rij niet te lang achter elkaar en probeer iedere twee uur even te stoppen. Al zijn het maar 10 minuten om even een rondje te lopen. Zo voorkom je dat je in slaap valt en hou je je lichaam actief.

 

 

 

4.      Drink voldoende

 

We vergeten nog wel eens te drinken in de auto of we doen het niet omdat we dan naar de wc moeten (en je moet nog zoveel kilometer naar de bestemming). Doe het wel! Drink wel voldoende, het voorkomt hoofdpijn en je blijft er wakker door. Nog een voordeel, als je veel drinkt moet je inderdaad veel plassen en heb je meteen een goede reden voor een korte stop.

 

 

 

5.      Eet niet teveel

 

In de auto zit je de hele tijd, de verbranding van je lichaam is laag. Heb je echt een hele grote lunch en diner nodig? Nee, omdat je een groot deel van de dag zit in de auto en niet zoveel beweegt als normaal heb je minder energie nodig. Neem dus geen bord overvol met eten, maar neem een bord met iets minder dan je normale porties.

 

Tenzij je natuurlijk op de plaats van bestemming of halverwege een flinke wandeling gaat maken of een stuk gaat hardlopen (goed bezig!), dan mag je best wat meer eten.

 

 

 

 

 

Klaar om te gaan? Pak de auto maar in!

 

Veel plezier op vakantie!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0