Heb je een vraag? 

 

Misschien kan ik die nu al voor je beantwoorden. Hieronder vind je de meest gestelde vragen. 

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op door een email te sturen naar info@voedingscoachlisanne.com of te bellen/whatsappen naar 0683565431.

Ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wat is een gewichtsconsulent?

Een Gewichtsconsulent adviseert, coacht en motiveerd mensen met gewichtsproblemen (zoals over- of ondergewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Naast informatie en tips over gezonde voeding en voldoende beweging, is het voor mij als gewichtsconsulent vooral belangrijk dat je leert hoe je gemakkelijk blijvende leefstijlveranderingen kan maken zodat het gewicht nooit meer een probleem zal zijn.

 

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen (met gewichtsproblemen) te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Personen die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door een gewichtsconsulent begeleid, maar door een diëtist. Bijvoorbeeld mensen die een dieet nodig hebben vanwege een voedselallergie of bij ziekte. Een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen.

 

Hoe weet ik dat ik jou kan vertrouwen als gewichtsconsulent?

Als BGN geregistreerde gewichtsconsulent begeleid ik je volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.Iedere BGN-gewichtsconsulent:

  • is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen;
  • volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied;
  • begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol;
  • volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure;
  • verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten.

 

Wat is de meerwaarde van een coachingtraject/cursus bij Voedingscoach Lisanne ten opzichte van andere afslankmogelijkheden?

Als gewichtsconsulent ben ik dé specialist op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat betekent dat Voedingscoach Lisanne verder kijkt dan alleen naar wat je eet. Beweging, gewoonten, sport, ontspanning: het zijn onderwerpen die ook naar voren komen in het coahcingstraject. Elke BGN-gewichtsconsulent heeft een nascholingsverplichting, werkt volgens de richtlijnen en handboeken van de BGN en verkoopt geen afslankmiddelen of maaltijdvervangers.

Het gaat dus om het veranderen van jouw levensstijl op jouw tempo!

 

Wat is de werkwijze van een BGN geregistreerd gewichtsconsulent?

De BGN-gewichtsconsulent werkt volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. De richtlijnen zijn getoetst op de huidige stand van de wetenschap en worden voor de consument vertaald door het Voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl), onder meer via de Richtlijnen Schijf van Vijf.

Klik hier om een samenvatting van de Richtlijnen te lezen.

 

Wat kan ik verwachten van de coaching?

Voedingscoach Lisanne geeft persoonlijk en op maat gemaakt advies aan de hand van samen opgestelde doelen. Wanneer je contact met mij opneemt om af te vallen, zal ik je adviseren over gewone, maar calorievriendelijke voeding. Aan de basis van de coaching staan de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

 

Kan ik de coaching declareren bij mijn zorgverzekering?

De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. Je kunt de voorwaarden terugvinden in je eigen verzekeringspolis.

Mocht je de kosten van een coachingtraject willen declareren dan zal ik jouw brugerservicenummer op de factuur toevoegen.

 

Ik heb een BMI van boven de 30, kan ik een coachingtraject volgen bij Voedingscoach Lisanne?

Natuurlijk is iedereen welkom bij Voedingscoach Lisanne! Let wel op dat bij een BMI van boven de 30 ik je zal vragen om contact op te nemen met de huisarts voor een gezondheidscontrole. Ook kan je je huisarts vooraf om advies te vragen. Wanneer jouw huisarts instemt met begeleiding volgens de Richtlijnen Goede Voeding bij een gewichtsconsulent, coach ik je graag!

Ik ontvang wel graag een bericht van de huisarts (email of gescande brief) ter goedkeuring.

 

Ik wil graag in gewicht aankomen, kan je me hier ook mee helpen?

Ja dat kan! Een gewichtsconsulent coacht zeker niet alleen mensen die willen afvallen, maar iedereen die op weg is naar een gezonde levensstijl. Om dit te bereiken is voor de één afvallen belangrijk terwijl een ander juist moet aankomen.

 

Is er een minimum leeftijd verbonden aan de coaching trajecten?

Ja, je moet minimaal 18 jaar zijn om een coaching traject te volgen. Voedingscoach Lisanne is niet gespecialiseerd in het begeleiding van kinderen onder de 18 jaar. Ben je nog geen 18 en wil je toch begeleiding van een BGN-gewichtsconsulent? Klik dan hier om een gespecialiseerde gewichtsconsulent te vinden.