Je laat je natuurlijk niet zomaar door iemand coachen om je leefstijl te veranderen. Dat snap ik! Ik stel me graag aan je voor.

 

Denk hier eens over na: Hoe belangrijk is, gezonde, voeding voor jou? 

 

Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, ach toch maar een chocolaatje, avondeten, wijntje... We eten en drinken heel wat op een dag, eigenlijk denken we er niet eens meer over na. Je hoeft maar een kast open te maken of de straat op stappen en overal is eten te vinden. Geweldig natuurlijk, we hoeven er helemaal geen moeite meer voor te doen! We hoeven maar een hand uit te steken en het is er.

 

Maar denken we er eigenlijk nog wel over na wat we eten? En, misschien nog belangrijker, waarom we eten? Wat is het doel van al dat eten?

 

Toen ik voor het eerst op het voetbalveld stond, de atletiekbaan op stapte en zelfs voor het eerst een sportschool binnen stapte wist ik niets over voeding. Helemaal niets? Dat is niet helemaal waar natuurlijk; voeding is brandstof voor het lichaam en het is lekker. Punt. Daar eindigde mijn kennis. Steeds vaker, als ik door de supermarkt of op het station liep, begon ik na te denken wat een grote hoeveelheid eten er eigenlijk voorhanden is en alles voornamelijk vet, suikerrijk en gefrituurd. Iedereen weet dat een grote hoeveelheid van dat voedsel slecht voor je is, maar waarom eten we het dan nog in zulke grote getalen? Het zette me aan het denken en begon meer en meer te lezen over voeding en wat dat met je lichaam doet.

 

Toen kwam ik erachter hoe ontzettend veel, verwarrende, informatie er is over voeding. Iedereen scheen er zijn of haar eigen theorie op na te houden. Na veel theorieën te hebben overdacht, een aantal te hebben uitgeprobeerd waarvan ik de meeste niet eens een dag vol hield, besloot ik dat het tijd was om nu eens echt te weten te komen wat voeding is en wat het met je lichaam doet. Ik begon met een workshop van personal trainer Rick van Oudgaarden, waarna ik nog gemotiveerder werd. De opleiding tot BGN Gewichtsconsulent en de specialisatie Sport en Voeding was het gevolg. Met onmiddellijk verschil voor mijzelf, ik had opeens meer energie om te kunnen sporten en leuke dingen te doen, kon me langer concentreren, mijn huid verbeterde en ik was minder snel moe. Waarom had ik hier niet eerder aan gedacht? Voeding is zo ontzettend belangrijk!

 

Nu ik zelf weet wat voeding is en wat het met je lichaam doet, wil ik deze kennis overdragen aan iedereen die geïnteresseerd is in voeding, die wilt afvallen of aankomen of simpelweg vragen heeft over zijn of haar voeding en eetpatroon. Geen diëten, geen strakke schema’s of strenge restricties, maar leren over voeding en coaching in jouw traject op een leuke en persoonlijke manier. Want wie heeft ooit gezegd dat gezonde voeding niet leuk kan zijn?

 

Ik stel je nogmaals de vraag; Hoe belangrijk is, gezonde, voeding voor jou?

Mijn afgeronde opleidingen en cursussen: